הקמת מערכת מחשוב עסקית
העולם העסקי מתפתח במהירות מדהימה, וחלק מרכזי בהצלחתו של כל עסק, הוא מערכות המחשוב שלו. "מדריך המחשוב לעסקים: איך לתכנן את מחשוב העסק", חלק א' וחלק ב', סקר את השיקולים שיש לקחת בחשבון בתכנון מערכות המחשוב של העסק. כעת נתקדם שלב ונגיע לתכלס: רשימת הציוד למחשוב העסק שלכם. כלומר מה צריך לקנות כדי להוציא את תכנית המחשוב לפועל. נדון באפשרויות הרכישה השונות של כל רכיב במערכת וביתרונות והחסרונות של כל אפשרות.
לפניכם רשימת הציוד למחשוב העסק שלכם – חלק א'. זהו המדריך המקיף שלכם להקמת מערכת מחשוב עסקית. לאחר קריאת שני חלקי המדריך תוכלו לצאת ולרכוש בדיוק את הרכיבים הדרושים לכם, ולהתחיל לעבוד בעסק ממוחשב!
נתחיל מן הקל אל הכבד:
1. רכישת ריהוט:
כן, גם ריהוט הוא חלק ממחשוב העסק! אם תבחרו רהיטים מתאימים לעבודה ממוחשבת, תבטיחו את הנוחות, הפרודוקטיביות והרווחה של העובדים.
כסאות ושולחנות ארגונומיים מקדמים יציבה טובה, מפחיתים את הסיכון לבעיות שרירים ושלד ומשפרים את המיקוד. עובדים שיושבים שעות ארוכות מול המחשב יהיו יעילים יותר אם יהנו מריהוט ארגונומי. שיקלו כמובן את התקציב העומד לרשותכם, אך מומלץ לא לחסוך בסעיף זה. ריהוט מעוצב היטב משפר את יעילות העבודה באמצעות שפע של שטחי עבודה ופתרונות אחסון. בנוסף, ריהוט אסתטי ומקצועי יוצר רושם חיובי על לקוחות ומבקרים, ומשפר את תדמית העסק שלך. מומלץ להשקיע ברהיטים איכותיים ועמידים, כדי שיאריכו ימים וכדי להימנע מהחלפות תכופות.
2. רכישת חומרה:
החומרה מורכבת מרכיבים שונים, החל ממחשבים, שהם המובן מאליו, וכלה בציוד כמו ראוטרים וסורקים. האפשרויות הן רבות, אבל הנה הצ'ק ליסט של כל הדרוש למחשוב עסק ממוצע:
מחשבים
הכרעה משמעותית שיש לעשות היא האם לרכוש מחשבים נייחים או מחשבים ניידים. חישבו מי מהם יתאימו יותר לעסק שלכם. מחשבים ניידים מציעים, כמובן, ניידות. בעת הצורך ניתן להזיזם ממקום למקום במשרד, או לקחת הביתה אם עובדים אצלכם גם מהבית. כמו כן הם חסכוניים במקום ובחשמל. מחשבים שולחניים בדרך כלל מספקים ביצועים טובים יותר, חסכוניים במחיר וניתן לשדרג אותם בקלות. כך שהם אידיאליים למשימות תובעניות ולסביבות עבודה קבועות.
לאחר ההכרעה בין ניידים לנייחים, יש לקבוע את מפרטי המחשבים. כדי לעשות זאת שיקלו את המשימות שתבצע המערכת ואת יישומי התוכנה הספציפיים שבהם תשתמש. בהתאם העריכו את כוח העיבוד הנדרש, זיכרון ה-RAM, קיבולת האחסון ויכולות הגרפיקה. לבסוף אזנו בין הצרכים העסקיים למגבלות התקציב ותעדפו את הרכיבים הקריטיים עבור העסק. מומלץ להתייעץ עם מומחי IT או ספקי טכנולוגיה שמספקים מידע ספציפי לעסק וממליצים על המפרט המתאים.
מסכים
נמשיך עם רשימת הציוד למחשוב העסק שלכם. אולי אינכם מודעים לכך, אך ישנם סוגים שונים של מסכים, וכל סוג מציע יתרונות משלו. אפילו אם בחרנו לרכוש לעסק מחשבים ניידים, מסכים נייחים תורמים להגברת הפרודוקטיביות! מסך נייח הוא גדול יותר ומאפשר עבודה קלה יותר מול ריבוי משימות במקביל. כמו כן החוויה החזותית הכללית משופרת וכמובן הארגונומיה עבור המשתמש טובה יותר.
בנושא המסכים בחרנו להרחיב מעט, כדי לעזור לכם בביצוע בחירה מושכלת. שימו לב לאפשרויות הבאות ובחרו ביניהן לפי מאפייני העסק:
סוג הפאנל
הכוונה היא לסוג הטכנולוגיה המשמשת בבניית הצג, שקובעת את המאפיינים החזותיים שלו. זה כולל דיוק צבע, זוויות צפייה, זמני תגובה ורמות ניגודיות. סוגי פאנלים נפוצים כוללים:
Twisted Nematic (TN): מציע זמני תגובה מהירים, ועלות נמוכה יותר, אך זוויות הצפייה מוגבלות. מסכים עם פאנל כזה פופולריים למשחקים ולמשימות בקצב מהיר, בשל יכולתם להציג תנועה מהירה ללא טשטוש. עם זאת, יש להם זוויות צפייה צרות יותר והם עשויים לסבול מדיוק צבע וניגודיות מוגבלים בהשוואה לסוגי פאנלים אחרים. מסכי TN הם בחירה מעשית למשתמשים בעלי תקציב מוגבל או למי שמתעדפים מהירות.
מיתוג מישור (IPS): פאנל בעל דיוק צבע טוב יותר וזוויות צפייה רחבות יותר. תכונות אלו הופכות אותו למתאים במיוחד למשימות כגון עיצוב גרפי, עריכת תמונות או יצירת תוכן. עם זאת, בשל הטכנולוגיה המתקדמת יותר הכרוכה בייצור פאנלים מסוג IPS, הם בדרך כלל יקרים יותר בהשוואה לסוגי מסכים אחרים.
יישור אנכי (VA): מציע איזון בין TN ל-IPS, מבחינת זמן התגובה המהיר ודיוק הצבעים. כמו כן פאנל זה מאפשר זוויות צפייה רחבות. פאנל VA מתאים למשימות הדורשות ייצוג צבע מדויק וזוויות צפייה רחבות יותר, כגון עיצוב גרפי ועריכת וידאו, במחיר זול מאשר IPS. עם זאת, עלולים להיות לו זמני תגובה מעט איטיים יותר בהשוואה ל- TN. כלומר יתכן טשטוש תנועה בסצנות משחק או אקשן בקצב מהיר.
גודל ורזולוציית המסך
מסכים גדולים יותר מספקים יותר מרחב עבודה, אך קחו בחשבון את שטח השולחן הפנוי שלכם. רזולוציות גבוהות יותר, כגון Full HD (1920×1080) או K4 (3840×2160) מציעות תצוגה חזותית חדה ומפורטת יותר.
קצב רענון
קצב רענון: מתייחס לתדירות שבה הצג מעדכן את התמונה. הכוונה למספר העדכונים בשנייה אחת. קצבי רענון גבוהים יותר, הנמדדים בהרץ, מספקים תמונה חלקה יותר. זה משמעותי במיוחד עבור משחקים או עריכת וידאו.
קישוריות וארגונומיה
קישוריות וארגונומיה: אל תשכחו לוודא שלמסך יש את היציאות הדרושות, כגון HDMI ,DisplayPort ,USB. בלעדיהם לא תוכלו לחבר בין המסך לבין רכיבים אחרים, כמו מסך נוסף, מקרן ועוד. כמו כן לפני ההחלטה על רכישת המסך, שיקלו גם את תכונותיו הארגונומיות. מדובר בעיקר על היכולת להתאים את גובהו, זווית הטייתו וסיבובו לצפייה נוחה.
צגים מיוחדים
שיקלו, בהתאם לצרכי העסק שלכם:
צגים רחבים במיוחד: מספקים יחס רוחב-גובה גדול יותר, במיוחד עבור יעילות רבה יותר כשיש ריבוי משימות.
צגים מעוקלים: מציעים חווית צפייה מרגשת וסוחפת יותר, במיוחד עבור משחקים או מולטימדיה.
בסופו של דבר, בחירת המסך תלויה בצרכים העסקיים, בתקציב ובמשימות הספציפיות שהעובדים שלכם יבצעו. כעת יש לכם את כל המידע ואתם יכולים לבחור מה מתאים לעסק שלכם!
ציוד היקפי
כולל מקלדות, עכברים, מדפסות וסורקים. כמו תמיד, כדאי לבחור במקלדות ועכברים ארגונומיים לנוחות משופרת. אם העובדים שלכם משתמשים באופן אינטנסיבי במקלדת ובעכבר מדי יום, השקעה בציוד ארגונומי יכולה לעזור במניעת כאבים ופציעות אורטופדיות.
וודאו שהמדפסת והסורק עונים על הדרישות הספציפיות שלכם מבחינת איכות ההדפסה, המהירות ויכולות הסריקה. שאלו את עצמכם מה תדירות ההדפסה והסריקה בעסק. מדפסת איטית יכולה לפגוע רבות בפרודוקטיביות בעסק שבו מדפיסים בתדירות גבוהה. בעוד שאין עסקים רבים שסורקים באופן יומיומי, ישנם עסקים ספציפיים שזו פעילות מרכזית אצלם. אם העסק שלכם הוא אחד מאלה, כדאי להשקיע בסורק איכותי במיוחד. אל תשכחו, לפני קניית כל סוג של ציוד היקפי, לברר את תאימותו לשאר מערכת המחשוב שלכם!
רשת
רשת אמינה היא חובה לעסקים! היא מאפשרת תקשורת חלקה, שיתוף נתונים, שיתוף פעולה וגישה למשאבים. בנוסף היא מטפחת פרודוקטיביות, יעילות ופעולות אפקטיביות בנוף העסקי המקושר של ימינו. כדי להחליט איזו רשת מתאימה לעסק שלכם, שקלו את גודלו ואת מספר המכשירים שיש לחבר כיום ובעתיד, אל מול העלויות.
נסקור בקצרה מספר אפשרויות שונות ליצירת רשת:
רשת מקומית (LAN)
רשת LAN מחברת התקנים בשטח מוגבל, כגון בניין משרדים, באמצעות כבלי Ethernet או Wi-Fi. היא מאפשרת תקשורת מהירה ומאובטחת בין מכשירים, שיתוף קבצים ושיתוף משאבים.
רשת תקשורת מקומית אלחוטית (WLAN)
רשת תקשורת מקומית אלחוטית (WLAN): רשתות WLAN משתמשות בטכנולוגיית Wi-Fi כדי ליצור חיבורים אלחוטיים בין התקנים. הן מספקות גמישות וניידות, ומאפשרות למשתמשים להתחבר באופן אלחוטי לרשת בתוך אזור הכיסוי. רשתות WLAN משמשות בדרך כלל במשרדים, בתי קפה ובחללים ציבוריים אחרים.
Wide Area Network (WAN)
רשתות WAN מחברות התקנים באזורים גיאוגרפיים גדולים יותר, כגון מספר מיקומי משרדים או סניפים. הן משתמשות בטכנולוגיות כמו קווים חכורים, סיבים אופטיים או רשתות וירטואליות פרטיות (VPNs). הן מתאימות במיוחד כדי לאפשר תקשורת מאובטחת ואמינה למרחקים ארוכים.
רשת פרטית וירטואלית (VPN)
VPN מייצר חיבור מוצפן ומאובטח על גבי רשת ציבורית (כמו האינטרנט). כך יכולים עובדים מרוחקים לגשת למשאבי הרשת של החברה כאילו היו מחוברים ישירות לרשת ה-LAN. VPN הוא מצוין להבטחת הפרטיות והאבטחה של נתונים.
רשת ענן
עסקים בדרך כלל משלמים לספקי שירותי ענן כדי לגשת ולהשתמש בתשתית ובשירותים במקום לשמור על שרתים פיזיים וציוד רשת משלהם. העסקים ממנפים את המשאבים שמספק ספק שירותי הענן, כגון אחסון, כוח מחשוב ויכולות רשת, לפי צרכיהם. גישה זו מאפשרת לעסקים להפחית עלויות מראש, להרחיב משאבים לפי הצורך ולהפיק תועלת מהמומחיות והתחזוקה שמספק ספק שירותי הענן.
האינטרנט של הדברים (IoT)
רשת IoT כוללת חיבור מכשירים וחיישנים שונים לאינטרנט, וכך מאפשרת להם לתקשר ולשתף נתונים. רשתות IoT משמשות ביישומים כגון משרדים חכמים, מעקב אחר נכסים וניטור סביבתי.
כדאי להתייעץ עם מומחים מתאימים על מנת לבחור את אפשרות הרשת המתאימה ביותר עבורכם. והכי חשוב, אל תשכחו לאבטח את הרשת שלכם! הטמעת אמצעי אבטחת רשת, כגון חומות אש, מערכות זיהוי פריצות ופרוטוקולי אימות מאובטחים, מסייעת בהגנה על רשתות מפני גישה בלתי מורשית והפרות נתונים.
עד כאן חלק א' של רשימת הציוד למחשוב העסק שלכם. אתם מוזמנים להמשיך מיד לחלק ב'.